Családi menetjegy | SAD Dunajská Streda, a.s.

Családi menetjegy

 

 

Családi menetjegy elnevezéssel Nagyszombat megye új típusú menetjegyet vezet be 2020. július 1-től.

Az alábbi feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy valaki igénybe vehesse a családi menetjegyet:

-             Az újfajta kedvezményes menetjegy érvényes lesz mindhárom azon személyszállítást végző cég által biztosított autóbuszjáratokon, amelyekkel Nagyszombat megye szerződéses kapcsolatban áll, vagyis a ARRIVA Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica járatain, méghozzá hétvégeken, tehát szombaton és vasárnap, ünnepnapokon, valamint munkaszüneti és szabadnapokon.

-             A menetjegy érvényes az A pontból B pontba történő utazásra és visszafele is (menettérti, vagyis retúrjegy), de csak ugyanazon a napon 23 óra 59 percig. Érvényes ugyanakkor a C pontból az A pontba történő utazás esetén is. (Viszont feltétel az, hogy vissza kell térni a kiindulópontba).

-             A családi menetjeggyel nem lehet átszállni. Átszállás esetén új családi menetjegyet kell vásárolni, ez azt jelenti, hogy az A pontból B pontba utazva nem lehet utazni a C ponton keresztül.

-             A családi jeggyel maximum 5 személy utazhat, mégpedig 2 felnőtt (nem kell feltétlenül az anyának, vagy az apának utaznia, csak 2 felnőtt személy legyen) plusz 3 gyermek 18 éves korig, vagy 1 felnőtt és legfeljebb 4 gyermek, akik még nem töltötték be a 18. életévüket.

-             A menetjegy érvénytelen lesz, ha 2 felnőtt személy utazna csak vele gyermek nélkül, vagy 5 gyermek felnőtt nélkül. Minden csoportban minden esetben legalább 1 felnőttnek és 1 gyermeknek kell lennie.

-             Az autóbusz sofőrje vizuálisan állapítja meg a gyermek életkorát, de ha nem biztos benne, akkor az érintett személytől elkérheti a személyi igazolványt.

-             A családi menetjegy ára jelképes 1 euró, érvényes a megvásárlás napján egészen éjfélig, pontosan 23 óra 59 percig.

 

A családi menetjegy kiadása példája 5-tagos csoportnál a következőképpen történik

1. Családi menetjegy – 1 €  (1 felnőtt)

2. Családi utastárs /felnőtt - 0 € (1 személy)

3. Családi utastárs/gyermek - 0 €  (3 személy)

Visszafele történő utazáskor az alábbi menetjegyeket kapják kézhez.

1.Családi utastárs / felnőtt - 0 € (2 személy)

2.Családi utastárs / gyermek - 0 €  (3 személy)

Cookies